ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Мъск планира 75% съкращения в Twitter, ако купи компанията

илон мъск туитър

Предприемачът Илон Мъск е казал на потенциални инвеститори, че планира да съкрати близо 75% от персонала на Twitter, ако купи компанията. Това пише Washington Post, позовавайки се на източници и корпоративни документи.

Ставало дума за намаляване на персонала от сегашните 7500 души до малко над 2 хиляди. В същото време, както отбелязва изданието, дори ако Мъск не стане собственик на Twitter, през следващите месеци компанията вероятно ще бъде изправена пред мащабни съкращения. Както обяснява The Washington Post, настоящото ръководство на Twitter планира да намали заплатите на компанията с 800 милиона долара до края на следващата година, което означава съкращаване на около една четвърт от всички служители. Освен това Twitter планира значително да намали инфраструктурата си. По-специално това се отнася за центровете за съхранение и обработка на данни. Според The ​​Washington Post необходимостта от мащабни съкращения обяснява желанието на ръководството на Twitter да продаде компанията на Мъск.

През април мениджърите на Twitter обявиха, че Мъск е предложил да придобие социалната мрежа за 44 млрд. долара. През май предприемачът каза, че се опитва да получи информация от компанията, която да потвърди, че фалшивите и използвани за масово разпращане рекламни сметки са по-малко от 5% от общия им брой в социалната мрежа. Такива данни не му бяха предоставени и в началото на юли адвокатите на Мъск уведомиха компанията, че той се отказва от покупката.

На 4 октомври Bloomberg съобщи, че Мъск е решил да поднови сделката и да придобие Twitter на първоначалната цена. В същия ден представител на социалната мрежа потвърди получаването на съответното писмо с оферта от Мъск. Очаква се сделката да приключи до 28 октомври, според The ​​Washington Post.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *