ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Най-големите акционери излизат от “Градус” АД

Градус АД

Големи промени се подготвят в най-големият производител на птиче месо в България – "Градус " АД. Това оповестиха от компанията в прессъобщение, изпратено до медиите.

Сложната глобална икономическа и политическа обстановка изискват стратегическо визионерство и управленска проактивност и са от решаващо значение за устойчивото развитие на една компания. Всяка икономическа криза дава неподозирани възможности при добър анализ на риска и ясен план за действие, отбелязват от публичното дружество.

В светлината на тези исторически залози “Градус“ планира стратегически промени в своята организационна структура на управление. В унисон с установените от десетилетия добри корпоративни практики от Западна Европа се предвижда създаването на Консултативен съвет (Advisory Board), който да е професионален коректив на съвета на директорите. Там ще влязат професионалисти с безупречна репутация и богат професионален опит, което е сериозна заявка и гаранция, че компанията ще премине плавно през сложната икономическа несигурност. С тези свои действия „Градус“ заявява готовността си за следване на утвърдените западноевропейски корпоративни практики, които гарантират финансова стабилност, ускорен растеж и защита на акционерите в дружеството и са логичния следващ етап от развитието на компанията след придобития публичен статут през 2018 година.

Промените се извършват с цел постигане на по-ефективно и ефикасно управление на дружеството в контекста на амбициозните планове за бъдещо разрастване и надграждане на добрите финансови резултати, постигнати до този момент.

Важна и решителна стъпка в развитието на „Градус“ е планираното излизане от управителните органи на най-големите акционери на дружеството – Иван Ангелов и Лука Ангелов. "Погледът в бъдещето е насочен към предаване на управленските функции на новото поколение млади, образовани и мотивирани професионалисти в комбинация с опитни и доказани в корпоративния свят мениджъри", отбелязват от компанията. Пост в съвета на директорите ще заеме Ангел Ангелов, който притежава отлично образование, безупречна бизнес етика и дългогодишен професионален опит в холдинга. Другият член ще е Бистра Коцева, професионалист с дългогодишен опит в сферата на финансите и бизнес комуникациите и е добре позната на финансовия сектор у нас. Третият е Георги Бабев, който в момента е независимият член на борда на директорите.

При така предложената структура независимите членове в съвета на директорите ще са мнозинство, което гарантира прозрачност за акционерите и спазване на най – добрите европейски практики за корпоративно управление. Тези промени предстои да бъдат разгледани от Съвета на директорите по инициатива на изпълнителния директор и ще бъдат предложени за гласуване на акционерите, става ясно от прессъобщението.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *