ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

„Неохим“ ще разпредели между акционерите си над 12 млн. лева

Пари

Мениджърите на „Неохим“ АД предлагат сума в размер на 12 929 820 лв. да бъде разпределена като паричен дивидент в брутен размер 5 лв. на акция. Това пише в писмените материали към поканата за свикване на годишното общо събрание на акционерите, което е насрочено за 21 юни. Ако се гласува такова решение, изплащането на дивидента ще започне от 17 август, уточняват от торовия завод.
Печалбата на дружеството за миналата година е в размер на 47 717 558.64 лева. Останалата част от положителния финансов резултат, след приспадане на гласувания дивидент – общо 34 787 738.64 лв. ще бъде отнесена във фонд „Допълнителни резерви“ на компанията от Димитровград, която произвежда и търгува с минерални торове, неорганични и органични химически продукти.

До това разпределение на нетната печалба ще се стигне, ако общото събрание одобри докладите за дейността на дружеството (индивидуален и консолидиран), както и годишните финансови отчети за 2021 г. (индивидуален и консолидиран).

В дневния ред е и точката за освобождаване на членовете на управителните органи от отговорност за дейността им през миналата година.
Заедно с това ще се извършат и промени в управлението на дружеството. Проектът за решение предвижда освобождаване от длъжност като член на Надзорния съвет Димитър Димитров. Предлага се Маргарита Димитрова за член на надзора с мандат на действащия контролен орган.
Ще се определи и възнаграждението на членовете на управителните органи.

Предвидени са и промени в устава на „Неохим“.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 7 юли от 12.00 ч. на същото място и при същия дневен ред. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които инвеститорът  ще може да упражни право на глас в общото събрание, е 3 юни.

Последният изплатен дивидент от "Неохим" е от печалбата за 2020 година. Тогава сума в общ размер на 1 034 385.60 лева беше изплатена на акционерите, а всеки от тях получи по 0.40 лева за едни брой.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *