ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Nexo подписва план за придобиване на азиатската Vauld

Пари

Nexo, водещата институция за дигитални активи, подписа индикативен план с азиатската Vauld, който предоставя на Nexo 60-дневен ексклузивен проучвателен период, свързан с планираното придобиване на компанията в очакване на задоволителен резултат от започнатия процес по проверка. След успешното приключване на трансакцията Nexo планира да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си операции и да ускори по-доброто си присъствие в Азия, съобщават от Nexo.
Настоящите пазарни условия до голяма степен напомнят на банковата паника от 1907 г., характеризираща се с прекомерен ливъридж в системата, множество фирми в затруднение и липса на кредитор от последна инстанция. Днес решението отново е в ръцете на няколко способни и добре капитализирани играчи да предложат системни решения и да стабилизират сектора. Като една от малкото компании в състояние да окаже подкрепа на затруднените, Nexo поема тази отговорност с най-голяма сериозност и е наела две големи Уолстрийт банки, които да предоставят консултантски услуги, за да получи най-добрите съвети относно няколко придобивания и осигуряване на опции за ликвидност.
„Съчувстваме на всички засегнати от драстичния спад на пазара. Трудните времена обаче винаги ни учат на важността на устойчивия бизнес модел и разумното управление на риска. Неизбежно е лидерите в индустрията да излязат от настоящата криза на базата на конкурентна сила, дисциплина и безкомпромисна отговорност към клиентите“, отбелязва Татяна Методиева, ръководител на отдел Корпоративни финанси и инвестиции в Nexo. „Nexo приветства диалог с инвеститорите във всички известни платформи за кредитиране на дигитални активи за нов и устойчив път напред чрез стратегическия си принос на корпоративно управление, подобрено генериране на приходи и оптимизирана структура на оперативните разходи“, допълва Методиева.
Nexо намира синергии със съществуващия фокус на Vauld върху Югоизточна Азия,

важен и непрекъснато разрастващ се пазар за водещите финансови услуги на компанията. Въпреки че Nexo има за цел да предостави незабавна помощ и да облекчи ограниченията за теглене, въведени в платформата на Vauld, вече се правят по-големи планове за бъдещето. Nexo едновременно ще проучи интегрирането на по-широка продуктова гама за ритейл и институционални клиенти, силна ликвидност, правен и регулаторен опит, несравнима автоматизация, риск мениджмънт и най-добрите бизнес практики, които са укрепили неговата твърда позиция въпреки каскадния колапс на множество институции в сектора.
Целта е не само да се защити съществуващата клиентска база на Vauld във възможно най-голяма степен, но и да им се даде достъп до подобрен набор от услуги.
„Работата под шапката на Nexo ни поставя незабавно в силна позиция да продължим изпълнението на нашите задължения към клиентите ни и в същото време да изпълняваме амбициозните планове на двете компании, независимо от пазарните условия“, коментира Даршан Батия от Vauld.
Nexo е водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи. Тя управлява 6 милиарда долара активи за над 4 000 000 потребители в 200+ юрисдикции и.
Vauld е една от най-големите азиатски компании за крипто финансови услуги и борси със значително присъствие в Индия. Услугите на Vauld включват лихвени сметки, заеми, обезпечени с криптовалути, обмен. Vauld е набрал капитал от Valar Ventures, Pantera capital, Coinbase ventures и CMT Digital. Vauld има над 800 000+ потребители в Азия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *