ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Nike и Puma изоставят кожата на кенгуру за футболни обувки

Марките за спортно облекло – американската Nike и германската Puma, вече няма да използват кожа от кенгуру за изработката на футболни обувки. Това съобщава Hypebeast.

Само две седмици след като PUMA обяви, че постепенно ще премахне от производдството футболните обувки от кенгуру кожа през тази година, Nike направи подобно съобщение, обявявайки, че постепенно спира използването на “K-кожа” за тяхната линия футболни обувки Tiempo. Според изявление, предоставено от Footwear News, Nike се отказва от единствения си доставчик на кожа от кенгуру през 2021 г. и прекратява производството на продукти от кожа от кенгуру, заменяйки ги с патентован синтетичен материал.

В началото на 2023 г. американският щат Орегон, който е разположен на тихоокеанското крайбрежие в северозападната част на САЩ , прие законопроект, който скоро ще забрани продажбата на всякакви части от кенгуру или продукти, базирани на тях. Тъй като централата на Nike в Бийвъртън се намира в този щат, новото решение може да е изиграло важна роля в това решение.

Кожата на кенгуру е често срещан материал за футболни обувки, използван в топ моделите като Nike Tiempo 9 Elite, adidas Predator Pulse и Puma KING.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *