ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Никола Стоянов: Горивата няма да поевтинеят

Росен Христов

"Цените на горивата няма да отидат надолу, но ще има механизъм за компенсиране." Това обви в интервю по Нова телевизия министърът на икономиката Никола Стоянов. Той обясни, че цялата схема ще бъде такава, че да стъпи на европейския регламент за изземане на свръхпечалбите. Оттам те ще отиват в специален фонд, от който ще се изплащат компенсации.

Никола Стоянов коментира, че ако цените на горивата се намалят, то това би било доста добра мярка, но в никакъв случай не би била достатъчна, за да спре инфлационният растеж. От думите му стана ясно, че ако горивата за бизнеса станат по-евтини, по този начин ще поевтинее и логистиката за стоките, след което и цените им.

Министърът обсъди и въпроса за спекулата с цените на пазара с млечните продукти. "Тази криза оказа влияние – буквално вериги на доставки се късат и започва да има дефицити в някои сектори", отбеляза Стоянов. По думите му високите цени се дължат именно на дефицита на млякото.

Никола Стоянов коментира и чуждите инвестиции у нас, като каза, че страната ни се опитва да се фокусира върху търсенето на нови инвеститори. Той разкри, че световен спортен гигант е решил да инвестира в България.

"София, след проучванията на компанията, е спечелила повече точки в сравнение с 20 други града в Европа. Категорично била на първо място. Сега се водят преговори”, отчете министърът. Той уточни, че не става въпрос за производство, а за технологичен хъб, който ще обслужва бизнеса на спортния гигант в цял свят.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *