ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Оборотът на БФБ се е увеличил със 104% през миналата година

БФБ Българска фондова борса

На 819 млн. лева възлиза оборотът на "Българска фондова борса" АД (БФБ) през миналата година, което е със 106% повече спрямо 2020-а. Ръст от 42% до 86 863 има и при броя на сделките.
За 21-а поредна година БФБ награди брокерите, постигнали най-високи резултати през 2021 година. Церемонията беше официално открита от Мария Филипова – заместник-председател на Комисия за финансов надзор, Васил Големански – заместник-председател на съвета на директорите на "БФБ-София" и Маню Моравенов – изпълнителен директор на фондовата ни борса.
"БФБ-София" отличи най-добре представилите се през изминалата година дружества в шест категории.
За инвестиционен посредник, реализирал най-висок оборот на БФБ през 2021 г., на първо място е "Карол" АД. Следват го "Реал Финанс" АД и "Елана Трейдинг" АД.
Отличието за най-много сделки на БФБ през миналата година отиде при "Карол", а негови подгласници са "Елана Трейдинг" АД и "БенчМарк Финанс" АД.
"Карол" получи и наградата за инвестиционен посредник с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар през 2021 година.
За първи път БФБ даде награда за най-активна банка инвестиционен посредник и отличена с нея за 2021 г. е "Централна кооперативна банка" АД.
За емитент с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар през изминалата година беше наградена ИТ компанията "Алтерко" АД.
Юлиян Софрониев, основател и главен изпълнителен директор на "Биодит" АД, беше отличен за личност с най-голям принос за популяризирането на капиталовия пазар през 2021 година.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *