ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Пето успешно IPO мина на пазар beam на БФБ за тази година

Първичното публично предлагане на „Ай Ти Еф Груп“ ЕАД (ITF Group)  е успешно! Финтех компанията акумулира 2 003 800 лева по време на IPO-то на „Българска фондова борса“. В резултат на днешното презаписване, утре компанията ще предложи допълнително до 234 000 броя акции на IPO аукцион.
„Тенденцията на пазар beam да се листват технологични компании вече е факт. Потвърждава я и подкрепата на инвеститорите за потенциала на финтех компанията ITF Group. Убедени сме, че този тренд ще се запази и през 2023 г.”, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на „БФБ-София“.
Фондовата борса допусна до търговия временна емисия акции, издадена от ITF Group с цел осъществяване на първично публично предлагане на до 700 000 броя акции.

Това е #5 успешно IPO на пазар beam за тази година.

Заявки на обща стойност 3 356 025 лева бяха подадени от инвеститорите в рамките на първия ден от публичното предлагане на акции на „Ай Ти Еф Груп“ на пазар BEAM на „Българска фондова борса“. Така предложените 466 000 акции с емисионна стойност 4.30 лв. бяха презаписани близо 1.7 пъти.
„Оценявам високо доверието на инвеститорите към нашата компания и се ангажирам, заедно с целия мениджърски екип, да работим за постигането на заложените цели, така че да оправдаем това доверие. Сигурен съм, че най-доброто за Съобщение компанията и инвеститорите тепърва предстои“, заяви собственикът и изпълнителен директор на дружеството Светослав Ангелов.
Акциите на ITF Group бяха записани от широк кръг както индивидуални, така и институционални инвеститори. Съгласно правилата на предлагането за пропорционално разпределение при презаписване, всеки инвеститор ще получи около 60% от заявения брой акции.
Предвид високия интерес, емитентът ITF Group и мениджърът на предлагането „ЕЛАНА Трейдинг“ взеха решение да предложат за записване на пазар BEAM още 234 000 акции с емисионна стойност 4.30
лв. за една акция. Съгласно условията на Документа за допускане до търговия на пазар BEAM, датата на втория аукцион е 8 декември
(четвъртък). Условията за подаване на поръчки и правилата за класирането им остават без промяна както тези за първия ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *