ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Присъединихме се към още едно споразумение за данъчна прозрачност

Укриване на данъци в офшорни фирми

Правителството одобри присъединяването на страната ни към Многостранното споразумение между компетентните органи за автоматичен обмен на информация за доходи, получени чрез цифрови платформи.

Споразумението представлява многостранна рамка за практическото осъществяване на обмен на информация между присъединените юрисдикции по отношение на доходи, получени чрез цифрови платформи. Проектът е разработен от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Предложен е на юрисдикциите за присъединяване във връзка с развитието на цифровизацията на икономиката и увеличените възможности за укриване на доходи, реализирани чрез цифрови платформи.

Споразумението е отворено за присъединяване, като се предвижда първата официална церемония за подписване да се проведе на 9 ноември 2022 г. в Севиля, Испания. Събитието ще се проведе в рамките на пленарно заседание на Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Присъединяването към Споразумението ще има изключително позитивно отражение върху имиджа на страната ни като държава. Това ще покаже, че България следва и прилага високи стандарти за данъчна прозрачност и ефективно административно сътрудничество със своите партньори. Ще е ясен сигнал, че заставаме зад международните усилия срещу укриването на данъци и отклонението от данъчно облагане.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *