ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Русия потопи биткойна до най-ниското му ниво от август 2021 г.

пазари

Биткойн и други криптовалути отбелязаха спад в петък, в началото на азиатската търговия, съобщава "Файненшъл таймс". Биткойн падна до най-ниското си ниво от август 2021 г. насам – понижението бе с цели 7.4% до 38 261 долара.

Други основни криптовалути също понижиха цената си, като Ethereum падна с около 9 процента. Спадът на двете най-големи криптовалути в света изтри около 140 милиарда долара от тяхната комбинирана пазарна капитализация, според данни от CoinMarketCap.

Разгромът дойде ден след като Руската централна банка обяви проектопредложения, които ще забранят всякаква търговия и копаене на криптовалути в един от най-големите крипто центрове в света.

Както "Банкеръ" съобщи, Руската централна банка (Банк Россий) предложи в четвъртък да се забрани използването и добива на криптовалути на руска територия, позовавайки се на заплахи за финансовата стабилност, благосъстоянието на гражданите и суверенитета на нейната парична политика.

Банк Россий казва, че спекулативното търсене определя бързия растеж на криптовалутите, както и че те носят характеристики на финансова пирамида, предупреждавайки за потенциални балони на пазара, заплашващи финансовата стабилност и гражданите.

Централната банка предложи да се възпрепятства финансовите институции да извършват каквито и да било операции с криптовалути, както и да се разработят механизми за блокиране на транзакции, насочени към покупка или продажба на криптовалути. Предложената забрана включва и дейността на крипто борсите. 

Годишният обем на транзакциите с криптовалути в Русия се оценява на около 5 милиарда долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *