ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

SeedBlink пуска вторичен пазар и допълнителни възможности за инвестиции

пазари пазар пари бизнес борса предприемач

SeedBlink осигурява възможност за по-ранна ликвидност на частни инвеститори с вложения в стартъпи, един от традиционно по-малко ликвидните класове активи, като променя правилата, които досега са определяли тази част от индустрията и класа актив.

Вторичният пазар ще осигури и възможност за инвестиране (придобиване на акции) по всяко време в компании, които инвеститорите може да са пропуснали при реалното набиране на капитал по време на съответния рунд. SeedBlink е първата европейска платформа в Централна и Източна Европа, която пуска своя вторичен пазар, като се фокусира ексклузивно върху технологични сделки в целия континент, включително и в България.

Клиентите на SeedBlink могат по всяко време да регистрират по електронен път интерес за участие във вторичния пазар като купувач или продавач на платформата, заедно с количеството и цената на единица, която желаят да продадат или придобият. Цената може да се договаря между купувачите и продавачите чрез оферти и контраоферти. 

“Ликвидността беше най-търсената характеристика за индивидуалните инвеститори, за да диверсифицират портфейлите си със стартъпи”, обяснява основателят и управляващ партньор на SeedBlink Андрей Дудойу. “Платформи като нашата дават възможност на частните инвеститори да инвестират директно в технологични стартъп компании, подкрепени от фондове за рисков капитал. Ние допринасяме за по-нататъшното демократизиране на индустрията, чрез разработването на вторични инвестиции, наричани още „secondaries“, добавя той.

Ексклузивният фокус на платформата върху европейски технологични стартъпи и възможностите за пряко договаряне я отличават от другите вторични пазари.

Според Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink, стартъп екосистемата в България се развива с впечатляваща скорост през последните години. Все повече обещаващи технологични стартиращи предприятия търсят инвестиции, които да им помогнат да се реализират в световен мащаб. „Сега, нашият ECSPR лиценз ни помогна да реализираме възможност за по-ранна ликвидност за българските частни инвеститори, за да им осигурим по-голяма гъвкавост при подкрепата на местната екосистема”, отбелязва Ангел Хаджиев.

SeedBlink предоставя на индивидуалните инвеститори безпрецедентна възможност за директни инвестиции в европейски технологични компании на ранен етап на развитие заедно с институционални инвеститори и фондове за рисков капитал, при същите условия, както при първични, така и при вторични сделки.

За първи път в технологичната индустрия SeedBlink позволява на физически лица да участват със суми от 2500 евро. Свързаните с България компании, които успешно са набрали средства чрез платформата, включват Dronamics, Alcatraz AI и QuarkXR.

SeedBlink е специализирана платформа за рискови инвестиции в областта на технологиите. SeedBlink Crowd SA е вписана в регистъра на румънския орган за финансов надзор (ASF) с паспорт от ЕС съгласно регистъра на доставчиците на услуги за групово финансиране на Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA). 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *