ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

„Сирма Груп“ планира 6-месечен дивидент по 0.015 лв. на акция

кредит

Мениджърите на една от най-големите софтуерни групи у нас – „Сирма Груп Холдинг“ АД – София, предлагат изплащане на 6-месечен дивидент от фирмата. Решението за това ще се вземе от извънредно общо събрание на акционерите, което ще се състои на 9 януари 2023 година.

Припомняме, че притежателите на акции на „Сирма Груп“ направиха промяна в устава на дружеството, с които стана възможно изплащане на междинен дивидент на база 6-месечен финансов отчет.

Дружеството приключи първото полугодие с печалба в размер на 998 372.20 лева.

Съгласно дивидентната политика на „Сирма Груп“, мениджърите предлагат общото събрание да гласува решение за разпределяне на 6-месечен дивидент в размер на 889 135.08 лева общо или по 0.015 лева на акция.

Право да получат част от печалбата на компанията имат всички инвеститори, които са вписани в регистрите на „Централен депозитар“ като такива с право на дивидент към 14-тия ден след датата на общото събрание. Акционерите ще овластят съвета на директрите на дружеството да предприеме всички необходими правни и фактически действия относно изплащането на шестмесечния дивидент на акционерите, включително избор на търговска банка, начален и краен срок за изплащане на шестмесечния дивидент.

В дневния ред е и точката за приемане на изменения в Политиката за възнагражденията на членовете на борда на директорите. Проектът за решение предвижда в чл.8, ал.2, текстът „Постигане на равна или по-висока консолидирана печалба на дружеството, преди данъци и провизии, спрямо предходната година.“ се заменя със следния текст : „Постигане на равна или по-висока индивидуална печалба на дружеството, преди данъци и провизии, спрямо предходната година.“

А в текстът на чл.10 се заменя със следния текст „Чл.10. Общото събрание на акционерите може да приема решения за изплащане на инцидентни целеви награди на всеки от членовете на съвета на директорите.“

Предвижда се приемане на решение за удължаване срока на решението, гласувано на извънредното общо събрание за обратно изкупуване на собствени акции на 26 август 2019 година. Според него, процесът за събиране на тези книжа ще продължи до 25 август 2024 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *