ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

„ТЕЦ-Бобов дол“ задели 6.9 млн. лева за акционерите си

тец бобов дол

Сума в размер на 870 504 лв. от печалбата за миналата година, която е в размер на 6 914 126.14 лева, да бъде разпределена като паричен дивидент, решиха акционерите на „ТЕЦ-Бобов дол“ АД – Големо село. Те определиха брутен дивидент от по 0.10 лв. на една акция.

Останалата част от печалбата или 6 043 622.14 лева, ще бъде отнесена към фонд „Неразпределена печалба от минали години“. Правото да получат дивидент имат акционерите, които са вписани в централния регистър на ценни книжа, като такива към 11 юли.
Общото събрание прие докладите на мениджърите за дейността на дружеството (индивидуален и консолидиран), годишните финансови отчети а 2021 г. (индивидуален и консолидиран) и докладите на регистрирания одитор за извършената проверка на годишните финансови отчети на фирмата.
Акционерите освободиха от отговорност членовете на съвета на директорите за дейността им през миналата година.

ТЕЦ "Бобов дол" е една от най-големите кондензационни въглищни централи в страна и най-големият работодател и данъкоплатец в община Бобов дол. Предметът й на дейност е свързан с производство на електрическа и топлинна енергия, комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия, пренос на топлинна енергия, поддръжка и експлоатация на газопроводи ниско налягане и други дейности и услуги, обслужващи основната дейност.

От централата посочват още, че ТЕЦ "Бобов дол" попада в списъка за стратегически обекти за националната сигурност на страната и има сериозно участие в регулирането на напрежението и доставките на свободния, регулирания и балансиращ пазар.

През  тази година дружеството започва изграждане на фотоволтаична централа на площ от 1343 322 кв. м с мощност 100 MWh, за което има необходимите документи. Предвижда се част от произведената от нея електроенергия да се съхранява в батерийно стопанство. От централата съобщават, че дружеството има сключен договор през миналата година с "Булгартрансгаз" ЕАД за присъединяване на Кондензационната топлоелектрическа централа към газопреносната мрежа в страната.

Мажоритарен акционер с 99.99% в капитала на емитента е " Консорциум ЕНЕРГИЯ МК” АД, контролиран от "СТОКЕТ ЛИМИТЪД" (Stockett Limited) – Великобритания. Ерлин Мей Родригес в качеството си на едноличен собственик притежава една акция с номинална стойност една британска лира, представляваща 100% от капитала "Стокет Лимитъд". То пък държи 64% от акциите на "КОНСОРЦИУМ ЕНЕРГИЯ МК".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *