ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Уебит Инвестмънт Нетуърк“ дебютира на пазар beam на БФБ

Пламен Русев - изпълнителен председател на борда на Webit.Foundation и Маню Моравенов – изпълнителен директор на БФБ.

Търговията с акции на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ (WIN) на пазар beam на „Българска фондова борса“ започва след успеха на първичното публично предлагане (IPO), в което компанията набра 5 867 400 лева при над 2.4 пъти презаписване на емисията, съобщиха от борсовия оператор.

"Инвеститорите подкрепиха „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ заради това, че залагат на успеха на растящите фирми. Такава е и целта на пазар beam – да открие нови хоризонти за растеж пред амбициозните и иновативни компании. Затова днес сме тук с вас, за да засвидетелстваме и по този специален начин: ние сме готови и правим екстра усилия, за да успявате, защото само така всички заедно можем да растем и развиваме страната ни и света“, казва Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ по време на откриването на Webit Summer Impact Forum.
Размерът на емисията на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ е 5 887 999 лева, разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на компанията се търгуват на beam под борсов код WIN.
„Уебит Инвестмънт Нетуърк“ планира да инвестира набраните средства в дялове от фирмите-финалисти в едно от най-големите и оспорвани състезания за иновативни и технологични компании в света, създадено и продуцирано от Webit – Founders Games.
Пазарът за растеж на малки и средни предприятия beam e организиран от „Българска фондова борса“ АД и дава възможност на малкия и среден бизнес за набиране на капитал при по-облекчени условия в сравнение с регулирания пазар, като в същото време им предоставя сходни предимства на тези на публичните компании. Борсата получи одобрение за организирането на пазара beam от Комисията за финансов надзор в края на 2018 г., като търговията на него се осъществява на същата търговска платформа T7®, и при същите правила за търговия като тези на Основния пазар на „БФБ-София“.
Пазар beam се явява и междинно звено по пътя на една компания към същинското листване на Основния пазар на фондовата ни борса.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *