ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Walt Disney ще се реорганизира и ще освободи 7 хиляди служители

Американската компания за развлечения, базирана на Walt Disney Animation Studio – Walt Disney Company, ще бъде реорганизирана в три подразделения и ще съкрати 7000 служители. Според Bloomberg, това е обявено от изпълнителния директор Робърт Айгер по време на телеконференция с инвеститори.

Според агенцията едно от подразделенията ще отговаря за развлекателното съдържание на киното и телевизията. Второто подразделение ще се занимава със спортни програми, а третото – с тематични паркове, стоки и круизни кораби.

Робърт Айгер е казал още, че реорганизацията има за цел да увеличи печалбите на компанията. Ръководството й очаква да спести 5.5 милиарда долара от предстоящите мерки.

От Disney обявиха и плановете си за продълженията на анимационните филми Toy Story, Frozen и Zootopia. Това съобщава IndieWire.

Главният изпълнителен директор на Walt Disney Company Боб Айгер е заявил, че скоро ще се появи повече информация за продължението на анимационните филми. Все още няма допълнителна информация за сюжета и датата на излизане на проектите.

За Frozen продължението ще бъде третото във франчайза, след първия филм през 2013 г. и втория през 2019 година. Втората част на Zootopia ще бъде продължение на проекта от 2016 година. Вече е обявен пети анимационен филм за “Играта на играчките” – четвъртата част излезе през 2019 година.

Disney е една от най-големите и най-известните компании в света и е класирана на номер 53 в списъка Fortune 500 на най-големите компании в Съединените щати за 2022 г. по приходи. От основаването си компанията е спечелила 135 награди “Оскар”, като 26 от които са присъдени на самия Уолт Дисни. Твърди се, че компанията е продуцирала някои от най-великите филми на всички времена, както и че е направила революция в индустрията на тематичните паркове. Компанията Disney беше критикувана за предполагаемо плагиатство и за изобразяване на расови стереотипи в миналото и какво ли не още. 

Walt Disney Company, която е публична от 1940 г., се търгува на Нюйоркската фондова борса (NYSE) с тикер символ DIS и е компонент на Dow Jones Industrial Average от 1991 година. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *