ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ще я караме, както си знаем, докато пукнем

Затвор

Къде са народопсихолозите да надградят Иван Хаджийски за бита и душевността на нашия народ?! Да речем, по повод заловения два пъти за седмица 92-годишен Стефан Стефанов от Сливен, шофирал автомобила си без регистрационни табели, без книжка, че и подпийнал.

Пред медиите човекът каза първо, че е в неведение с какво е сгазил лука: “Хич не знам за какво ме спряха. Аз от 1962 година съм шофьор и нарушения почти нямам”. После коригира становището си с “Всички знаят за какво ме спряха” и допусна, че “най-вероятно” е пил вино, а може и ракия преди да седне зад волана. Но пък отсече че санкциите няма да го спрат и “ще се качвам не, ами докато пукна ще се качвам“.

И изпълни заканата си. Седмица по-късно беше заснет да върти геврека в центъра на града със същите дефицити, за което колата му беше прибрана и ще се окаже вече в ролята на обвиняем. Но остава все така непримирим: “Конфискуваха ли я – ще им отрежа главите! И знаеш ли защо? Защото аз на 17 години бях по лагери и затвори за справедливост. Никаква справедливост няма! Пак съм карал колата? Ей, аз съм много голям престъпник!“.

Междувременно Европейският съюз обмисля въвеждане на директива за въвеждане на възрастови рестрикции за шофьорите, понеже им било трудно да се откажат сами. Обмислят тест за годност, който да установи дали ги бива дори при липса на извършени нарушения. Дали обаче горният случай не е символ на упорството за саморазрушаване на един народ, докато пукне. С необоримия мотив, че никаква справедливост няма.

Затова при нестихващата авто касапница и след всички протести срещу “войната на пътя” форумите са зад дядо Стефчо. С аргумента, че в държава с кражби за милиарди просто няма как да е най-големият престъпник. И с довода, че след кошмара на похабената в корупционното блато младост на определена възраст няма вече за какво да ти пука.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *