ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Боят – най-демократичният начин за избор на нов парламентарен шеф!

бой

Ситуацията в Народното събрание се развива в посока на тоталния абсурд. Там всички са несравнимо красиви и умни, и по тази причина подкрепящи само себе си. Костя е еманацията на това светоусещане, но и останалите не са по-различни.

Тази линия на поведение и самочувствие беше зададена още, когато стана ясен победителят в изборите за нов парламент. Незабравимо, например, бе признанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се захласна да описва себе си като най-опитния, най-диалогичния, най-оправния български политик.

Интересно е като е толкова оправен, защо предпочете да се оттегли в съблекалнята на "Витошките тигри", вместо да споделя своя опит в парламентарната зала?

Абсурдът се възцари още в първия ден на новия парламент. Какво друго, ако не абсурд е предложението да не се напуска залата, докато не бъде избран председател на парламента?!

Няма лошо. Даже бихме добавили и още свежи идеи – например в почивките на народните представители да се пускат реклами за лек на констипация. Очевидно е, че депутатите имат нужда от визуализиране на основния им проблем, създаден от тъпия им тяснопартиен инат.  Защо само клетият електорат, който тъкмо се е прибрал от работа и седнал на ракийка и салатка пред телевизора, да се втриса от агресивната реклама на подобни средства?

Заслужава внимание и забележката на народния представител от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син, според когото е по-добре в парламента да има сблъсъци и бой, отколкото на улицата.

В бъдеще бой трябва да има. Измъченият избор на Вежди Рашидов за председател на НС доказва това. На първо време боят да се въведе като задължителен елемент в процедурата по избор на нов председател на НС – и без друго се видя че с гласуване не става, що да не се въведе правилото за директна елиминация на претендентите? Който остане последен на крака, той да е парламентарен шеф…

Сигурно и рейтингът на Народното събрание ще скочи. Особено ако изборът се предава директно по телевизията. Тогава и т.нар. улица ще получи желаното зрелище, хляб засега има. 

Ако пък толкова ги е страх от елиминация с бой, да си спретнат турнирче на футбол на малки вратички. И тогава може да ги огрее и самият Бойко Борисов, сегашният №13 в славния отбор на "Витошките тигри".

С една дума – има изход.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *