ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Само QAnon липсва в щурма на “Капитолия”

автокъща Капитолия Йорданка Фандъкова

Ама, дълбоко сме възмутени, разбира се, от саботажа на невидимия противник при щурма на местната власт срещу фамозната автокъща "Капитолия". Същата, която кацна и търгува близо две десетилетия в Борисовата градина с любезното съдействие на общинското дружество "Софийски имоти" при кмет с фамилия като на истински столичанин. При това "доказано некорумпиран". 

След поредицата дела, приключили в полза на общината, съдийка спря в последния момент предварителното изпълнение на издадената от главния архитект Здравко Здравков заповед за премахване на прословутите чадъри. Съдийката писала, че ако бъдат разкулачени, градушка може да удари паркираните под тях лъскави возила, пък и заповедта била обжалвана. Преди това същата съдийка допуснала предварителното изпълнение, което сега спира при дошли на място за събарянето общински и полицейски екипи. 

"За съжаление, сагата продължава, след като всяка наша стъпка се саботира. Видяхте вчера имаше интересен случай, в който целия екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на собствениците още сутринта да подадат жалба в съда с искане за спиране на изпълнението и след няколко часа след подаването на жалбата. Съдът, който само преди 3 месеца разреши и допусна предварителното изпълнение и премахването на незаконните сгради, вчера е взел решение да спре това премахване. Така че очевидно ще играем на котка и мишка. Разбира се, ние сме длъжни да изпълним решението на съда!", изплака кметицата Йорданка Фандъкова. 

Главният архитект Здравков пък надгради възмущението с уговорката, че няма да е толкова деликатен в оценката: "Изказана е грижа, че утре може да завали градушка и да наруши целостта на автомобилите. Съдията е добър метеоролог, но същият този съдийски състав февруари месец, когато разсъждаваше и даде своето допускане, не беше преценил че тогава може да има студове или ледени дъждове. Още нещо се казва – че ние сме постъпили едва ли не като вандали – че чупим, че трошим. Това абсолютно не е вярно!", заяви той.

А председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обобщи: "Това, което виждаме, е, че чудото продължава! В автокъщата, която е в годишен отпуск, някакви незнайни сили са успели да върнат автомобилите. Има вече и мотоциклети. Тротинетки липсват само тук и детски колички. Това е безобразие, този водевил ще продължи, но общината е решена да проведе до край тази битка!"

Водете я. Но докато се пишете конюнктурно за борци срещу корупцията, да не забравите че грабежът на София е ваше общинарско дело и, който трябва, си е прибрал комисионите. А пък когато коментирате съдебните решения, които не ви устройват, мислете за стократно по-безогледния съдебен слугинаж в полза на заповеди, с които кмет и главен архитект обслужват "някакви незнайни сили", саботирайки правосъдието. Фарс до фарса, само QAnon липсва сред шаманите на грабежа.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *