Търсене
Generic filters

От 1 януари нови билети за градски транспорт в София

От 01 януари Центъра за градска мобилност (ЦГМ) спира добре познатите хартиени превозни документи от продажба. Това са картата за еднократно пътуване от 1.60 лв., картата с талони за 10 пътувания от 12.00 лв. и хартиената еднодневна карта за всички линии от 4.00 лева.

Тези документи ще важат до 1 март 2023 г., като след тази дата неизползваните ценни образци няма да подлежат на замяна, както и за тях няма да се възстановяват суми. На тяхно място се въвеждат нови, електронни еквиваленти.

„Новите билети за 30 и 60 минути ще са електронни. Те ще се качват на носителите на ЦГМ – добре познатата карта пластика на цена от 3 лева или „Ultra Lite” карта, която ще е с цена от 80 стотинки”, посочи Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност. Ако не се валидира, има глоба от 3 лева. На въпрос ще има ли „контрольори под прикритие” в градския транспорт, Дилчев уточни, че ще има такива без униформа, но те ще имат баджове при проверка, с които да се легитимират. По време на проверката валидаторите ще бъдат блокирани. Ще има и контрольори, оборудвани с видеорегистратори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *