ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Откриха на друго място още секретни документи на Байдън

байдън

За откриването на първата партида класифицирани книжа се разбра преди два дни

Сътрудници на президента на САЩ Джо Байдън са открили най-малко още една партида секретни документи, свързани с него. Те са намерени на място, различно от сградата на мозъчен тръст, в която наскоро бяха открити класифицирани документи от времето, когато той е бил вицепрезидент, съобщи телевизия “Ен Би Си нюз“, цитирана от агенциите.

По данни на медията става дума за по-малко документи от тези, които бяха открити наскоро в Центъра за дипломация и глобално взаимодействие “Байдън”, но не се уточнява какъв е точният им брой. Посочва се единствено, че новите документи са открити на друго място. Източниците на Ен Би Си не уточниха и кога са открити секретните книжа. Търсенето на нови класифицирани документи започна, след като на 2 ноември адвокати на Байдън открили десет секретни документа в центъра от времето, когато той е бил вицепрезидент.

За откриването на първата партида класифицирани книжа се разбра преди два дни. Тогава адвокатите на Байдън заявиха, че Националният архив на САЩ е уведомен за случая, а документите са му били предадени. Във вторник Байдън заяви, че той и екипът оказват пълно съдействие на проверката по случая, която се извършва от Архива и министерството на правосъдието.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *