ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

В Берлин жените вече ще могат да ходят на басейн без горнище

жена без горнище в басейн

Това реши отделът за борба с дискриминацията на берлинския сенат след жалба на 33-годишна жена

В берлинските плувни басейни и открити къпални в бъдеще жените ще имат право да се къпят без горнище, предаде “Велт”. След жалба за дискриминация до омбудсмана в съответствие с антидискриминационния закон на федералната провинция, заведенията за къпане ще прилагат в бъдеще своите вътрешни правила и правила за къпане по справедлив по отношение на половете начин, обяви днес отделът за правосъдие и борба с дискриминацията на берлинския сенат.

През декември 33-годишна жена е била помолена от персонала на плувен басейн в Берлин-Каулсдорф да покрие гърдите си. Когато тя отказва, е изгонена от къпалнята. Жената подава жалба до омбудсмана, в която изтъква, че вътрешните правила и правилата за къпане на заведенията за къпане не определят специфични за половете правила, а само предписват носенето на “стандартни бански костюми”.

След намеса на омбудсмана по отношение на заведенията за къпане плуването без горнище вече трябва да бъде “възможно и за жени или за хора с женски гърди”, се казва в съобщението.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *