ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Бивш посланик на САЩ в ООН ще се кандидатира за президент

Ники Хейли

Бившият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли обяви намерението си да се кандидатира за президент на САЩ през 2024 година. Това съобщи порталът Axios, позовавайки се на наличен видеоклип за началото на предизборната кампания на Хейли.

„Аз съм Ники Хейли и се кандидатирам за президент“, казва тя във видеообръщение.

Хейли добавя, че като президент тя ще наблегне на нов подход към политиката на САЩ. “Постижението на Джо Байдън е ужасно, но това не трябва да е изненадващо. Истаблишмънтът във Вашингтон ни разочарова отново и отново. Време е за ново поколение лидери”, обяснява Хейли.

По отношение на външната политика, Хейли начерта пътя за конфронтация с държави като Китай, Русия и Иран. “Социалистическата левица вижда възможност да пренапише историята. Китай и Русия са на този път. Те смятат, че можем да бъдем сплашени, отхвърлени назад. Трябва да знаете, че няма да толерирам хулигани”, казва Хейли.

Във видеото си за стартирането на кампанията Хейли, критикувайки функционирането на Републиканската партия, подчертава, че „републиканците са загубили седем от последните осем президентски избори“ и тази статистика „трябва да се промени“. Хейли е родена през 1972 г. в Южна Каролина, където е била губернатор на щата от 2011 до 2017 година.

Тя беше постоянен представител на САЩ в ООН от 2017 до 2018 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *