ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ДПС отвори дарителска сметка в помощ на Турция

ДПС отвори дарителска сметка в подкрепа на семействата на загиналите и пострадалите в опустошителните земетресения в Турция. Средствата ще бъдат предоставени на турската Агенция за бедствията, която ще ги разпредели според нужните на страната. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Първото дарение в сметката е направил лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Суми са внесли и всички народни представители на Движението в 48-ото Народно събрание – кметове, областни координатори, членове и симпатизанти на партията, става ясно от съобщението.

Десетки дарителски кампании започнаха в цялата страна в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция. Българският Червен кръст обяви сметка за набиране на средства за пострадалите, общинските администрации също се включват. Главното мюфтийство и Посолството на Турция в България също обявиха банкови сметки, по които биха могли да се направят парични дарения. Банковите сметки и условията за даряване на стоки и материали от първа необходимост са публикувани на сайтовете им. 

Още в първите часове след бедствието България изпрати планински спасители, пожарникари и лекари, които да се включат в операциите по издирване на изчезнали лица и за подпомагане на пострадалите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *