ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ЕК представи новите санкции срещу Русия

урсула фон дер лайен

Санкциите включват спиране на износа на електроника, машини, резервни части, антени и кранове

Европейската комисия представи подробности за новите санкции срещу Русия, които предлага да бъдат приети до 24 февруари, когато се навършва една година от нахлуването й в Украйна. 

Предложението предвижда спиране на износа на стоки и технологии, сред които електроника, машини, резервни части, антени и кранове, поясни председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. По нейните думи се предлагат допълнителни забрани за износ на стоки с двойна употреба. Към списъка на санкционираните ще бъдат добавени и представители на Иран заради осигурените от Техеран дронове за поразяване на цели в Украйна.

ЕК настоява да бъдат въведени още мерки срещу заобикалянето на санкциите, срещу разпространители на руска пропаганда и военни ръководители. Ще бъдат засегнати 100 организации, както и парламентаристи и висши представители на руското правителство, допълни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Руският президент Владимир Путин води война в общественото пространство с армия от мрежи за пропаганда и дезинформация, които разпространяват отровни лъжи, за да поляризират нашите общества, заяви Фон дер Лайен. Предлагаме пропагандистите на Путин и военни ръководители да се добавят към списъка на санкционираните; ще преследваме олигарсите, които се опитват да скрият или прехвърлят собствеността на имуществото си в ЕС, посочи тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *