ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Зеленски пред ЕП: Кремъл иска да унищожи европейските ценности

володимир зеленски европарламент европейски парламент

Евродепутатите посрещнаха украинския президент изправени на крака и с продължителни аплодисменти, преди да произнесе реч пред Европарламента

Само нашата победа ще защити европейските ценности, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент в Брюксел. 

Той посочи, че Русия се стреми да унищожи европейския начин на живот. Няма да го допуснем, каза Зеленски. Тази пълномащабна война не е само за земя. Кремъл цинично и нарочно, година след година, стъпка по стъпка, се опитва да унищожи европейските ценности, както руските власти разрушиха ценността на човешкия живот. Никой в Русия, ако не е в Кремъл, не е ценен, обобщи той.

По неговите думи 140 милиона руски граждани са превърнати просто в тела, способни да носят оръжие. Руският режим не само мрази всяка социална справедливост и многообразие, но се опитва да наложи ксенофобията като норма, да ни върне към безчовечните времена на 30-те и 40-те години на миналия век, допълни Зеленски.

Съдбата на Европа никога не е зависила само от политиците, а от всеки от нас и всеки е способен да окаже влияние за нашата обща победа, каза украинският президент. Той благодари на всеки европеец за помощта към неговата страна. Украйна и Европейският съюз се борят заедно срещу Русия, която е “най-антиевропейската сила на света”, заяви украинският президент.

Европа се чисти от корупционното влияние на руския олигархичен бизнес, самозащитава се от инфилтрирането на агенти на руските тайни служби, ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ, посочи Зеленски. Украйна ще бъде част от ЕС, добави президентът.

Евродепутатите посрещнаха украинския президент Володимир Зеленски изправени на крака и с продължителни аплодисменти, преди да произнесе реч пред Европейския парламент. Те бурно го приветстваха, а някои носеха панделки с цветовете на украинското знаме на реверите си.

Председателката на ЕП Роберта Мецола подкрепи призива на Украйна за повече военна помощ.

“Знаем за саможертвата на вашия народ за Европа и трябва да я почетем не само с думи, но и с дела”, каза тя и добави, че това трябва да включва “самолетите, от които имате нужда, за да защитавате свободата, която толкова много хора приемат за даденост”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *