ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Индия призова за реформа в Съвета за сигурност на ООН

Съвет за сигурност на ООН

Индийският външен министър Субраманям Джайшанкар призова за необходимостта Съветът за сигурност на ООН да бъде реформиран. Според него в организацията трябва да бъдат представени страните от Латинска Америка, Африка и Азия.

„Държавите, разположени в Латинска Америка, Африка, Азия, както и тези, разположени на малките острови, трябва да имат надеждно и постоянно представителство в Съвета за сигурност. Решенията за бъдещето им вече не могат да се вземат без тяхно участие.

Освен това е важно да направим методите на работа и процесите, извършвани в така наречените глобални институции, включително в Съвета за сигурност, по-прозрачни, по-отговорни и по-обективни“, обяви Джайшанкар по време на среща в централата на ООН в Ню Йорк.

Въпросът за реформа в Съвета за сигурност на ООН беше повдигнат след началото на военната операция на Русия в Украйна. От постоянните членове на организацията беше предложено Русия да бъде изключена от нея или да бъдат въведени нови членове. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш се противопостави на строгата мярка срещу Русия, която в момента е постоянен член заедно с Китай, САЩ, Франция и Великобритания.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *