ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Ким иска да се увеличи земеделската земя в КНДР, за да има храна

ким чен ун

Има съобщения за увеличаване на смъртните случаи от глад по места в последно време

Севернокорейският държавен ръководител Ким Чен Ун поиска инфраструктурата да бъде подобрена и да бъде обработвана повече земеделска земя, за да бъде увеличено производството на храни, предаде Ройтерс, като се позова на официалната новинарска агенция КЦТА.

Тя съобщи днес, че в края на седмото пленарно заседание в разширен състав на влиятелния Централен комитет на управляващата Корейска трудова партия вчера Ким е дал инструкции за обновяване на напоителните системи, произвеждане на по-модерна селскостопанска техника и осигуряване на повече обработваеми площи. Започналата в неделя среща е била посветена на обсъждането на спешната задача да бъдат направени подобрения в селското стопанство.

Заседанието е било проведено на фона на предупрежденията на Южна Корея за влошаваща се хранителна криза в изолираната нейна северна съседка, отбелязва Ройтерс. Има съобщения за увеличаване на смъртните случаи от глад по места в последно време. 

Севернокорейската икономика пострада от наводнения и тайфуни, международните санкции срещу страната заради нейните програми за ядрени оръжия и балистични ракети и резкия спад на стокообмена със съседен Китай – основния търговски партньор на страната, заради затварянето на границите и локдауните по време на пандемията от новия коронавирус, посочва Ройтерс.

На заседанието са били обсъдени и начини за подобряване на финансовото управление на Северна Корея.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *