ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Първи магазин за марихуана отвори врати в Ню Йорк

магазин марихуана канабис ню йорк сащ

Марихуаната е напълно легализирана от още 20 щата, но остава незаконна съгласно федералните закони в САЩ

Първият магазин за легална продажба на марихуана в Ню Йорк отвори врати, година след като едноименният щат узакони продажбата на този наркотик, предаде Ройтерс.  

Пунктът за канабис се намира в Гринич вилидж, Манхатън. Той се управлява от “Хаузинг уъркс” (Housing Works), организация, която подкрепя бездомни хора и заразени с вируса на СПИН. 

“Хаузинг уъркс” е част от 36 организации и физически лица, които са получили лицензи от щата Ню Йорк, гарантиращи им правото да продават на дребно канабис. 

Марихуаната е напълно легализирана от още 20 щата, но остава незаконна съгласно федералните закони в САЩ. Това може да затрудни търговците при получаването на кредити за развитие на бизнеса им и при достъпа до други банкови услуги, пише Ройтерс.

В магазина на “Хаузинг уъркс” цигари, които съдържат по около 3,5 грама марихуана, се продават за по между 20 и 30 долара.

Продажбите на канабис в щата Ню Йорк ще се облагат с данък от 13,5 процента. Получените средства ще бъдат предоставяни на училища, центрове за лечение на зависими от наркотиците и алкохола, на управите на общински жилища и психиатрични клиники. 

Лицата, които са под 21-годишна възраст, нямат право да купуват, притежават или употребяват канабис в Ню Йорк, информират властите в щата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *