ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Мъск търси кой да го замени като ръководител на “Туитър”

илон мъск туитър

Служители на “Тесла” изразиха съмнения около фокуса на Мъск върху “Туитър” и се запитаха не отвлича ли вниманието му

Илон Мъск заяви, че ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор на “Туитър”, когато си намери заместник, предаде Ройтерс.

“Ще подам оставка като главен изпълнителен директор, веднага щом намеря някой, който е достатъчно глупав да приеме тази работа! След това просто ще управлявам екипите, които се занимават със софтуера и сървърите”, написа Мъск в “Туитър”.

Това е първият път, в който милиардерът споменава, че ще се оттегли от ръководния пост, след като в неделя потребителите на “Туитър” решително подкрепиха въпросната идея в анкета, инициирана от самия него.

Призивите на Уолстрийт за оттеглянето на Мъск се засилват от седмици насам, а напоследък дори и високопоставени служители на компанията “Тесла” изразиха съмнения около фокуса му върху социалната медия и се запитаха дали “Туитър” не отвлича вниманието му от правилното управление на бизнеса с производство на електромобили, в който той заема централно място при дизайна и техническото проектиране.

Самият той призна, че е имал твърде много работа и заяви, че ще търси изпълнителен директор на “Туитър”. В неделя обаче той заяви, че няма наследник, нито кандидат, “който действително да е способен да поддържа “Туитър” жив”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *