ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Шефът на Мюнхенската конференция по сигурността подкрепя даване на изтребители на Украйна

Кристоф Хойсген

От гледна точка на международното право доставката на бойни самолети не прави Запада участник във военните действия, заяви Кристоф Хойсген

Ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген подкрепя идеята и се позовава на международното право, става ясно от негово изявление по телевизия А Ер Де.

След като германското правителство обеща 14 танка “Леопард 2″, от сряда Украйна настоява за доставка на изтребители. Кристоф Хойсген подкрепя доставката на изтребители за защита от Русия. Той заяви пред А Ер Де: „Смятам, че доставката на изтребители е подходяща за по-добра защита на Украйна от руските атаки.”

Той допълни, че от гледна точка на международното право доставката на бойни самолети на Украйна не прави Запада участник във военните действия.

Според Хойсген под въпрос ще бъде поставено дали да бъдат доставени американски изтребители Ф-16 или изтребители съветски дизайн от старите запаси на ГДР. Според международното право на чуждестранните сили е позволено да доставят на Украйна оръжия, включително бойни танкове и бойни самолети, добави Хойсген.

И лидерката на управляващата Германска социалдемократическа партия (СДПГ) Саския Ескен не изключи изрично доставката на изтребители за Украйна. На въпроса дали изключва доставката, тя отговори в предаване на А Ер Де: „Изключително важно е Германия и НАТО да не участват във войната.“ 

Ето защо правителството в Берлин се консултира много тясно със САЩ по тези въпроси. Германия не е участник във войната и правителството иска да “избегне това в бъдеще”, допълни Ескен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *