ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ООН: Рекорден ръст на търговията в света от 32 трлн. щ.д.

търговия

В края на 2022 г. общият обем на световната търговия може да достигне рекордните 32 трилиона долара. Това се съобщава в прогноза, публикувана на уебсайта на Конференцията на ООН за търговия и развитие (UNCTAD).

„Глобалната търговия трябва да достигне рекордно високо ниво от около 32 трилиона долара през тази година. Очаква се търговията със стоки да бъде с 10 на сто по-висока от миналата година до края на тази година, достигайки близо 25 трилиона долара.“

Според организацията търговията с услуги се очаква да достигне 7 трилиона долара, което е с 15 на сто повече от миналата година.

В същото време такива резултати са постигнати само благодарение на устойчивото развитие през първата половина на тази година. През третото тримесечие обаче обемът на търговията започна да намалява. И още в края на четвъртото тримесечие ще има спад в световната търговия както на стоки, така и на услуги. UNCTAD добави, че втората половина на годината се е влошила по отношение на показателите поради повишената несигурност в света на фона на по-ниските цени на суровините, особено на енергията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *