ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Пендаровски: България политизира случая с Пендиков

Стево Пендаровски

Македонският президент Стево Пендаровски изтъкна, че без да намесва „политика, македонци и българи“, е призовал компетентните органи и прокуратурата да изяснят всички обстоятелства и виновните за побоя над Християн Пендиков да понесат санкции

Българската държава е политизирала случая с пребития секретар на сдружението „Цар Борис Трети“ Християн Пендиков в Охрид. Това каза президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за телевизия “Телма”, цитирано от bTV. Пендаровски коментира, че властите в Скопие не замесват случая в двустранните македонско-български отношения. И изтъкна, че без да намесва „политика, македонци и българи“, е призовал компетентните органи и прокуратурата да изяснят всички обстоятелства и виновните да понесат санкции.

“Не видях такова нещо от българска страна, където всичко това веднага, ама веднага, се вписва в македоно-българския наратив. Бил е бит само заради това и т.н. Това беше едно политизиране на случая, което, честно казано, не очаквах“, коментира македонският президент.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *