ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Племенникът на Джон Кенеди – кандидат за президент на САЩ през 2024-а

Племенникът на 35-ия президент на САЩ – Джон Ф. Кенеди, адвокатът и политик Робърт Кенеди-младши, обмисля да се кандидатира за президентските избори през 2024 година. Това съобщи тв каналът Fox News.

“Да, мисля за това”, коментира 69-годишният Кенеди, който говори на събитие в Ню Хемпшир, цитиран от канала. “Преодолях основното препятствие, като получих зелена светлина от съпругата си”, отбелязва той.

Политикът е син на сенатор Робърт Кенеди (1925-1968 г.) и е племенник на бившия американски лидер Джон Ф. Кенеди (1917-1963 г.). Телевизионният канал подчертава, че политикът възнамерява да кандидатства за издигане на кандидат от Демократическата партия на САЩ.

През ноември 2022 г. бившият президент републиканец Доналд Тръмп обяви, че ще се кандидатира за президент през 2024 година. Действащият президент Джо Байдън обяви планове да се бори за преизбиране за държавен глава на 9 ноември, но уточни, че ще вземе окончателно решение едва в началото на тази година.

Робърт Франсис Кенеди младши (Robert Francis Kennedy Jr.) е американски екологичен адвокат, автор и активист. Той е председател на борда на Асоциацията на защитниците на водата – природозащитна организация с нестопанска цел, на която той помогна при създаването й през 1999 година.

От 1986 г. до 2017 г. Кенеди е старши адвокат на Съвета за защита на природните ресурси, организация с нестопанска цел в областта на околната среда. Между 1984 и 2017 г. той е член на борда и главен прокурор на Хъдсън Ривъркипър.

В продължение на повече от тридесет години Кенеди е професор по екологично право в Университет Пейс в Уайт Плейнс, Ню Йорк. До август 2017 г. той също заема длъжността надзорен адвокат и съдиректор на клиниката по разрешаване на екологични спорове на университета, която той основава през 1987 година. Кенеди е почетен професор в Университет Пейс.

Робърт Кенеди-младши е домакин на Ring of fire, национална синдикална американска радиопрограма и е написал или редактирал десет книги, включително два бестселъра и три детски книги.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *