ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ЕК предлага по-ниски данъци за намаляващи замърсяването производства

ВЕИ

Европейската комисия предлага по-ниски данъци за намаляващи замърсяването производства като част от предложения, свързани с целите на енергийния преход и постигането на чисто производство.

Европейската комисия представи днес предложения, свързани с целите на енергийния преход и постигането на чисто производство. Предложенията ще бъдат обсъдени от Европейския съвет в следващите дни и ще бъдат включени в законопроект през март, поясни председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен на пресконференция.

Тя посочи, че се предлага държавите в ЕС временно да намалят данъците и да предоставят помощ за няколко ключови производства, сред които на батерии, слънчеви панели, вятърни турбини, термопомпи. По нейните думи ЕС би могъл веднага да допринесе с 250 милиарда евро за развитието на чистата икономика.

Фон дер Лайен добави, че ЕС се стреми към рязко намаляване на бюрократичните пречки и сроковете за одобрение на проектите, свързани с намаляване на замърсяването на околната среда. Тя допълни, че Комисията ще подготви законодателни промени за извличането и повторната преработка на суровините.

Председателят на ЕК заяви, че миналата година ЕС е устоял на опита на Русия за изнудване с доставките на енергоизточници. Тя се позова на данни, според които ЕС е успял в последните месеци да произведе повече ток от възобновяеми източници, отколкото от газ. 

В текущото десетилетие ще се реши дали ще можем да се справим с промените в природата, заяви Фон дер Лайен. Важното е да има предвидимост и прости правила за дружествата, отбеляза тя. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *