ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Работна група връща акаунтите на Тръмп във Фейсбук и Инстаграм

Доналд Тръмп

Корпорация Meta създаде работна група по въпроса за връщането на достъпа на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп до блокираните му акаунти в принадлежащите на компанията социални мрежи Facebook и Instagram. Решение дали да бъдат върнати сметките на Тръмп се очаква да бъде взето през януари, съобщи британският Financial Times, позовавайки се на източници.

Работната група по въпроса за деблокирането на акаунти на Тръмп включва служители от отдела за обществена политика и комуникации, както и от отдела за политика на съдържанието, казаха източниците на вестника. Преди това окончателните решения по въпросите на модерирането бяха взети от ръководителя на компанията Марк Зукърбърг, но сега той е фокусиран върху проекта си за метавселената. Той обаче може да участва в решаването на този въпрос като генерален директор и контролен акционер, отбелязва вестникът.

През последните седмици от мандата си като президент на Съединените щати Тръмп беше възпрепятстван да публикува в Twitter, Facebook и Instagram. Това се случи малко след като на 6 януари 2021 г. привърженици на републиканеца, който тогава ръководеше американската администрация, се опитаха да попречат на Конгреса на САЩ да одобри резултатите от президентските избори на 3 ноември 2020 г., в които демократът Джо Байдън спечели.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *