ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Роджър Уотърс в ООН: Инвазията в Украйна не е непровокирана

Роджър Уотърс

Съоснователят на “Пинк Флойд” призова за незабавно прекратяване на огъня

Съоснователят на “Пинк Флойд” Роджър Уотърс се изказа днес пред Съвета за сигурност на ООН по покана на Русия и заяви, че нейната инвазия в съседна Украйна е противозаконна. В същото време Уотърс добави, че според него тя е била провокирана, и призова за прекратяване на огъня, предаде Ройтерс.

Русия свика днешното заседание на Съвета за сигурност, за да бъдат обсъдени доставките на оръжия в Украйна, и помоли известния британски музикант да се изкаже. Уотърс се противопостави на западните доставки на оръжия за Киев в писмо, публикувано на неговия сайт през септември.

Заместник-постоянният представител на САЩ при ООН Ричард Милс призна “впечатляващия опит като изпълнител” на британеца, но посочи, че квалификациите му да говори за контрола на въоръженията и по въпроси от европейската сигурност “са по-малко очевидни”.

Въпреки че нарече руската инвазия в Украйна “противозаконна”, Уотърс също така заяви, че тя “не е била непровокирана”, и осъди “провокаторите по възможно най-категоричен начин”. Той не даде повече подробности. “Единственият разумен начин на действие днес е да призовем за незабавно прекратяване на огъня в Украйна”, каза Уотърс.

Украинският постоянен представител при ООН Сергий Кислиця направи препратка към хита на “Пинк Флойд” “Още една тухла в стената” (Another Brick in the Wall), като заяви пред Съвета за сигурност: “Колко е тъжно за бившите му фенове да видят как той приема ролята на още една тухла в стената – стената на руската дезинформация и пропаганда.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *