ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Финландия може да дари малък брой танкове “Леопард 2” на Украйна

танк леопард 2 леопард-2

Условието е да се заформи европейско сътрудничество по въпроса, каза президентът Саули Нинистьо

Финландия може да дари на Украйна малък брой танкове “Леопард 2”, произведени в Германия, ако още европейски страни направят същото, каза президентът Саули Нинистьо, цитиран от Ройтерс.

Киев поиска тежки военни машини като “Леопард 2”, чието предоставяне би било значително засилване на подкрепата на Запада за Украйна след руската инвазия на 24 февруари миналата година.

Финландия, която след началото на войната кандидатства за членство в НАТО, може да изпрати ограничен брой танкове, тъй като се нуждае от своите оръжия, за да пази дългата си граница с Русия, каза още вчера Нинистьо пред Финландското телеграфно бюро.

Тази седмица Полша заяви, че може да изпрати танкове “Леопард 2” на Украйна, но само като част от по-голяма коалиция държави. Германия от своя страна каза, че не възнамерява да изпрати такива танкове на Украйна, припомня Ройтерс.

“Ако позицията за бойните танкове се промени и се заформи европейско сътрудничество по въпроса, приносът на Финландия също ще е необходим”, заявиха днес от канцеларията на Нинистьо в имейл до Ройтерс. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *