ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Андрий Костин – номиниран за главен прокурор на Украйна

Андрий Костин

Андрий Костин е номинацията на украинския президент Володимир Зеленски за бъдещ главен прокурор на Украйна. Това стана ясно, след като Зеленски внесе предложението в парламента за утвърждаване на кандидатурата му на мястото на отстранената по-рано през юли Ирина Венедиктова.

Тя бе освободена официално от парламента на 19 юли заедно с ръководителя на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов с аргумента, че двамата не са направили необходимото, за да прочистят институциите си от руски шпиони след началото на инвазията на Русия в Украйна.

Андрий Костин е депутат от президентската партия "Слуга на народа". Завършил е право през 1995 г. в Одеския университет и още същата година придобива юридическа правоспособност. Първата му работа е като адвокат в Polonsky & Partners в Одеса от 1995 г. до 1998 година. Бил е член на Управителния съвет на Международната адвокатска асоциация от 2013 до 2015 година.

Той е заместник-председател на украинската делегация в Тристранната контактна група за Украйна, преговаряща по Минските споразумения.

Все още не е ясно кога Върховната рада ще гласува номинацията му.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *