ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Байдън се притеснява, че Путин няма изход от войната в Украйна

байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви вчера, че се притеснява, че президентът на Русия Владимир Путин няма изход от войната в Украйна, предаде Ройтерс. Байдън добави, че се опитва да реши как да се справи с този проблем.

На мероприятие за набиране на средства във вашингтонско предградие американският президент каза, че Путин грешно е вярвал, че инвазията на Украйна ще разцепи НАТО и ЕС. Вместо това САЩ и много европейски страни са се сплотили в подкрепа на Украйна.

Байдън каза, че Путин е много пресметлив човек и той се тревожи, че руският лидер "в момента няма изход и аз се опитвам да измисля какво да направим по този въпрос".

Президентът Джо Байдън не е доволен, че в медиите е изтекла информация, според която изглежда, че разузнавателните служби на САЩ са помогнали на Украйна да вземе на прицел руски кораб и руски генерали в Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на изказване на говорителката на Белия дом Джен Саки.

"Президентът не е доволен от това изтичане. Той смята, че изтеклата информация преувеличава нашата роля, съдържа неточни твърдения и също така подценява ролята на украинците и тяхното ръководство, и той не смята, че тя е конструктивна", каза тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *