ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Британска спортна легенда разкри, че е с фалшива самоличност

Мо Фара

Британският лекоатлет Мо Фара, легендата на дългите бягания, носител на много златни медали от олимпийски игри и световни първенства, направи сензационно разкритие пред Би Би Си, че това не е истинското му име и е бил докаран нелегално във Великобритания. 

Звездата на леката атлетика заяви, че името Мохамед Фара му е било дадено от хората, които са го прехвърлили от Джибути. Истинското му име е Хусейн Абди Кахин. Той е бил прехвърлен от източноафриканската държава на 9-годишна възраст от жена, която никога не е срещал преди, след което е бил прислужник и се е грижил за деца в друго семейство, предаде БНР.

Официалната версия на Фара преди бе, че е пристигнал от Сомалия с родителите си като бежанец. В документален филм, който ще бъде излъчен в сряда, Мо Фара казва, че родителите му никога не са били във Великобритания, а майка му и двамата му братя живеят в семейната им ферма в самопровъзгласилата се република Сомалиланд. Баща му е бил убит, когато Мо е бил на 4 години, при безредици в Сомалия. 

Мо Фара стана първият британски атлет спечелил 8 златни медали от олимпиади и получи звание "сър" от кралицата. Той посочи, че децата му са били неговия мотив да разкрие истината за миналото си. Съпругата му Таниа Нел заяви, че в годината преди техния брак през 2010 е установила, че "има много липсващи неща в неговия разказ за живота му", но тя в крайна сметка е успяла да го принуди да й каже истината. 

Мо Фара е бил предупреден от адвокат, че макар и да е жертва на трафик на хора като малко дете и сега да казва истината, има съвсем реален риск британското гражданство да му бъде отнето. 

Би Би Си обаче разполага с информация, че от министерството на вътрешните работи не смятат да вземат мерки срещу него.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *