ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Драги призова за защита на гражданите на ЕС от скока на енергията

позиции

Премиерът на Италия Марио Драги призова днес да се задействат европейски механизми по модела на мерките за борба с пандемията, за да се защитят гражданите от скока на цените на енергията, предаде Франс прес. Ситуацията се влоши допълнително след руската инвазия в Украйна.

Трябва да се стремим да възстановим някои общи механизми, които ни помогнаха да преодолеем пандемията, заяви италианският премиер в речта си при откриването на министерската конференция  на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в Париж. Помощният пакет "Шуър" (Sure), целящ запазването на работни места и приет от ЕС през 2020 година, би могъл да послужи за модел, предложи Драги.

Програмата "Шуър" донесе до 100 милиарда евро на страните членки, принудени да финансират в голяма степен плановете за частична безработица заради локдауните.

Този механизъм позволи достъпни и стабилни заеми на страните членки, за да могат да запазят работни места и да поддържат равнището на живот на домакинствата, подчерта Драги.

Подобен инструмент с насоченост този път към енергията ще позволи на уязвимите страни да имат повече възможности да помогнат на гражданите си в тези времена на криза и да укрепят обществената подкрепа за наложените санкции срещу режима в Москва, увери италианският премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *