ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Електроснабдяването в Украйна ще се подобри, ако признае анексиите

Дмитрий Медведев

Електроснабдяването в Украйна значително ще се подобри, ако страната официално признае новите райони на Русия, написа заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в Телеграм, цитиран от израелския в. "Джерусалем пост".

"Пътят към стабилност на енергийните доставки е различен. Необходимо е да се признае легитимността на исканията на Русия в рамките на специалната военна операция и нейните резултати, отразени в нашата конституция", написа той и допълни. "Тогава енергията ще се върне".

Медведев, който беше руски президент, твърди също, че закупуването на електроенергия от Словакия ще доведе до още по-голямо повишаване на цените на енергията за украинците.

Украйна и ООН осъдиха опитите на Русия за анексиране на украински области, като заявиха, че анексирането не е нито законно, нито валидно., припомни американската телевизия Си Ен Ен.

Пред Си Ен Ен украинският министър на енергетиката Герман Галушченко определи коментарите на Медведев като "обичайния руски подход".

Галушченко също така призова за международна помощ по отношение на системите за въздушна защита.

Частичната мобилизация в Русия е приключила, докладва вчера руският министър на отбраната Сергей Шойгу на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Изпращането на мобилизирани в армията завършва. "Поставената от вас задача от набиране на 300 000 души е изпълнена", каза министърът и добави, че не се планират никакви нови задачи.

Общо 82 000 мобилизирани са изпратени в зоната на конфликта, след като са минали обучение. От тях повече от 41 000 души вече се намират в състава на бойни подразделения, докладва още Шойгу. 218 000 души преминават обучение на полигони и в центрове на министерството на отбраната на Русия, добави той.

Министърът съобщи, че в рамките на частичната мобилизация на военна служба са били повикани повече от 27 000 предприемачи и повече от 1300 представители на държавни структури. Той добави, че 13 000 души са изявили желание да бъдат мобилизирани, без да им е била изпратена повиквателна, и са изпратени във въоръжените сили като доброволци. Средната възраст на мобилизираните е 35 години, каза Шойгу.

Участващите в бойни действия руски военнослужещи ще получат статут на ветерани и пакет от социални отстъпки, допълни министърът.

Путин изрази благодарност на всички мобилизирани, но предупреди, че на фронтовата линия трябва да се изпращат само добре подготвени войници.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *