ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ЕС може да пусне комбинирана ковид ваксина наесен

европейска агенция по лекарствата еал

Европейските агенции по лекарствата могат да разрешат използването на ваксини, които са ефективни срещу два варианта на коронавирус, заяви днес германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах, предаде Асошиейтед прес.

Той заяви, че очаква Европейската агенция по лекарствата да се събере на 1 септември, за да разгледа ваксина, която да осигурява защита срещу оригиналния вирус, както и срещу варианта Омикрон. ЕАЛ вероятно ще се срещне отново на 27 септември, за да разгледа комбинирана ваксина срещу оригиналния вариант на вируса и подварианта BA.5, който е причина за неотдавнашното нарастване на случаите в световен мащаб, добави Лаутербах.

Германия е осигурила достатъчни количества от двете ваксини и ще може да започне да ги доставя по места в деня, след като получи разрешение, допълни германският министър.

Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ заяви, че комбинираните ваксини, наричани още "двувалентни" или "многовалентни", ще позволят на бустерните дози да запазят доказаните предимства на оригиналните ваксини срещу коронавирус, като същевременно осигурят допълнителна защита срещу нови варианти.

Такъв подход се използва при противогрипните ваксини, които се коригират всяка година в зависимост от разпространените варианти и могат да предпазят от четири различни грипни щама, уточни Асошиейтед прес.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *