ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ЕС ще отговори с огромни санкции на руско нападение срещу Украйна

урсула фон дер лайен

Европа е подготвила отговор в случай на руска атака срещу Украйна, заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен:

"Ако ситуацията се влоши, ако има бъдещи атаки срещу териториалната цялост на Украйна, ще отговорим с огромни икономически и финансови санкции. Трансатлантическата общност е твърда по този въпрос. Европейският съюз е безспорно най-големият търговски партньор на Русия и най-голям инвеститор. И да, нашите търговски отношения са важни за нас, но са много по-важни за Русия. Надяваме се да няма нападение, но ако има – сме подготвени", предупреди Урсула фон дер Лайен по време на видеообръщението си за Световния икономически форум в Давос, който се провежда в онлайн формат, предаде БНР. 

Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа на сфери на влияние, каза още Урсула фон дер Лайен.

Тя не даде подробности какви точно биха били икономическите санкции и допълни:

"Не приемаме опитите на Русия да разделя Европа на сфери на влияние. Нашите проблеми не са с Русия или нейния народ, нашите проблеми са с опасните политики на Кремъл. Това е възстановка на познати модели на диктаторско поведение, което подчертава старата истина – където доверието е недостатъчно, принудата не може да го замести".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *