ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Газът за Германия по “Северен поток 1” може да спре изцяло

Роберт Хабек (АП)

Германският министър на икономиката Роберт Хабек заяви в интервю за в. "Зюддойче цайтунг", че е обезпокоен от вероятното спиране на руските доставки на синьо гориво по газопровода "Северен поток 1".

Хабек каза, че се опасява, че "Северен поток 1" може да бъде "напълно блокиран от 11 юли".

Руският енергиен гигант "Газпром" ограничи доставките за Германия с мотива, че това се налага по технически причини. Вчера германският концерн "Сименс енерджи" отхвърли руските твърдения, че доставките на газ за Германия са намалени поради неуспеха й да ремонтира своевременно една от газовите турбини на "Северен поток 1". 

"Газовите доставки са гарантирани за през лятото, но през зимата ситуацията може да стане наистина проблематична", отбеляза Хабек, който е и германски вицеканцлер.

"Северен поток 1"е основният газопровод, по който се осъществяват руските доставки на синьо гориво за Германия. Напрежението нараства, тъй като съоръжението ще бъде напълно спряно за годишен планов ремонт от 11 до 21 юли.

Правителството на Германия се опитва да осигури алтернативни доставки и ускорено запълва хранилищата си за природен газ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *