ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Испания премахна ограниченията за туристите за тестове за COVID-19

тест

В Испания властите премахнаха всички ограничения, наложени като част от борбата с коронавируса за чуждестранните туристи. Това съобщава порталът The Local Spain.

Ограниченията, които са били в сила повече от две години, вече не са необходими от 21 октомври, казаха властите.

Вече няма да е необходимо пътуващите да предоставят PCR тест и удостоверение за ваксинация. Отбелязва се, че Испания беше единствената страна в Европейския съюз, която запази ограниченията заради COVID-19.

Това е добра новина за българите, които обичат да пътешестват.

Сътрудничеството на България с Кралство Испания в областта на туризма е от особено значение поради факта, че това е един от най-важните отрасли и в двете икономики и има огромен дял във формирането на БВП на страните.

Преди пандемията у нас са гостували по около 90 000 испанци, а 193 700 българи са пътували до Испания.

България участва активно във всички по-значителни международни и национални инициативи, които се организират в Испания. Едно от тях е и туристическото изложение ФИТУР в Мадрид.

Съществуват добри перспективи за осъществяване на съвместни туристически проекти между българските и испанските съвети по туризъм, както и за използване натрупания опит на испанската страна за развитието на вътрешния, селския и градския туризъм.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *