ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кремъл: Готови сме да постигнем целите си и с преговори

Дмитрий Песков

Русия заяви, че целите на нейната "специална военна операция" в Украйна са непроменени, но че те могат да бъдат да бъдат постигнати чрез преговори.

"Посоката не се е променила, специалната военни операция продължава, тя продължава, за да можем да постигнем целите си", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Въпреки това ние многократно повторихме, че оставаме отворени за преговори, за да постигнем нашите цели."

Коментарите на Песков за руския вестник "Известия" бяха поредните за тази седмица, в които се подчертава, че Москва е отворена за преговори – промяна в тона, която последва поредица от унизителни поражения за руските сили в хода на войната в Украйна, която наближава края на осмия си месец, отбеляза Ройтерс.

Въпреки че Русия и преди е заявявала, че е готова да преговаря, многократното споменаване през тази седмица на възможността за диалог звучат удивително.

Министърът на външните работи Сергей Лавров заяви във вторник, че Москва е отворена за разговори със Запада, но САЩ отхвърлиха изявлението като „позиране". Лавров се върна към въпроса днес, като каза пред „Известия“: "Няма да тичаме след никого. Ако има конкретни сериозни предложения, ние сме готови да ги разгледаме". Той добави: "Когато получим някакъв сигнал, ще сме готови да го разгледаме."

Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да разговаря с президента Владимир Путин, след като Русия провъзгласи анексирането на четири украински региона миналия месец и изсипа дъжд от ракети по украински градове тази седмица след нападението срещу жизненоважен мост между Русия и анексирания Крим.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *