ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Макрон с компромисно решение за спора между България и РСМ

Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че смята, че е постигнат компромис относно рамката за преговори за членство в Европейския съюз на Северна Македония, която ще включва България, съобщава македонското издание „Makfax“.

„Мисля, че намерихме компромисно решение“, каза той на пресконференция на срещата на върха на НАТО в Испания.

От македонското правителство заявяват, че чрез Министерството на външните работи са получили предложение с идеи от френското председателство, които се отнасят до техните публично заявени позиции и виждания.

„Това е основата за откриване на широк консултативен процес първо в правителството и коалиционните партньори, а след това с президента, парламента и опозицията, както и с гражданския сектор, експертната и широката общественост в страната. Както обещахме, решението за нашето бъдеще ще вземем съвместно, по същество, в съответствие със стратегическите интереси на страната и всички нейни граждани. Искаме да благодарим на президента Макрон и на френското председателство за усилията им за преодоляване на пречките и запазване на европейското доверие на Балканите", се казва в изявление на правителството на Република Северна Македония.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *