ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Медведев призовава сепаратисти за референдуми за влизане в Русия

Дмитрий Медведев

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че е от "огромно значение" подкрепяните от Москва сепаратисти в Украйна да организират референдуми за присъединяване към Русия, предаде Ройтерс.

В публикация в социалните мрежи Медведев посочи, че официалното превръщане на подкрепяните от Москва Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР) в част от Русия е жизненоважна стъпка за гарантиране на интересите им и може в още по-голяма степен да оправдае употребата от Русия на военна сила за защитата им.

Медведев добави, че след приемането на ЛНР и ДНР в състава на Русия геополитическите изменения в света ще станат необратими, предаде ТАСС.

"След произвеждането (на референдумите) и приемането на новите територии в състава на Русия геополитическата трансформация в света ще придобие необратим характер", написа политикът.

Ако Русия организира и проведе "референдум" в новопридобитите територии на Луганска област, това ще отвори пътя за обща мобилизация в Русия. Това каза украинският губернатор на Луганска област Сергей Хайдай, предава Радио Свобода.

"Окупаторите могат да направят фалшив "референдум", да го стъкмят някак набързо, да признаят "резултатите". Въз основа на "резултатите" всички те ще искат да се присъединят към Руската федерация. И след това деокупацията на временно окупирания украински Луганск регион, от гледна точка на Русия, ще бъде "директно нападение срещу Русия" и това ще даде възможност да се извърши обща мобилизация, да се обяви война. Защото те имат огромни проблеми с мобилизацията (сега). Те не могат набират хора в нормален брой“, каза Хайдай.

Вчера т.нар. "обществена палата" в ЛНР се обърна към лидера на сепаратистката република Леонид Пасечник относно спешното провеждане на референдум за присъединяване към Русия. Скоро след това подобно изявление излезе и от "обществената палата" на ДНР, която се обърна към Денис Пушилин със същото искане.

И двете т.нар. палати заявиха, че очакват възможно най-бърз "отговор" от лидерите на ЛНР и ДНР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *