ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нехамер: Фалшиви новини са, че ще плащаме за газа с рубли!

Карл Нехамер

Австрийският канцлер Карл Нехамер отхвърли появилите се по-рано в редица медии информации, че страната му се е съгласила да плаща за руския газ в рубли. В Туитър той ги определи като "фалшиви новини" и потвърди, че и занапред страната му ще плаща за енергийните си доставки в евро.

Текстът на съобщението му в Туитър:

"Преди фалшивите новини на руската пропаганда да се разпространяват по-нататък. Разбира се, че OMV ще продължи да плаща за доставките на газ от Русия в евро. Австрия се придържа към съвместно договорените санкции на ЕС до всяка точка и запетая."

По-рано днес ТАСС съобщи, че Карл Нехамер е обявил, че неговото правителство заедно с австрийската петролна компания OMV се е съгласило да плаща за вноса на руски газ в рубли.

Съобщението дойде, след като по-рано днес руският енергиен гигант "Газпром" спря доставките на газ за Полша и България заради неизпълнение на нейните изисквания за заплащане на синьото гориво в рубли.

Според ТАСС Нехамер също бил казал, че и Австрия, и Германия са приели условията на плащанията за руския газ, тъй като е било установено, че подобни разплащания са в съответствие с условията на западните санкции срещу Москва.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *